0.00 грн.
Зробити замовленняКокос - один з тих чудових плодів, які забезпечують потреби людини в корисних компонентах і володіють багатьма перевагами для здоров'я. До речі, цей горіх може навіть врятувати життя. Мало хто знає, що він знижує рівень цукру і холестерину, рятує від зневоднення, а в деяких екстремальних випадках його сік можна застосовувати в якості заміни плазми крові. І це ще не все дивовижні факти про цей продукт.
В це важко повірити, але не так давно кокос мав досить поганою репутацією. Вважалося, що ці горіхи викликають закупорку артерій, підвищують холестерин і провокують розвиток серцевих захворювань. Сьогодні, однак, людству вже відомо, що ці чудові плоди надзвичайно поживні, багаті клітковиною, необхідними вітамінами і мінералами. Кокосова вода - природне джерело електролітів, які необхідні для правильної гідратації м'язів і нервових клітин. Рідина в кокоса майже не містить калорій, вуглеводів і жирів, але вона багата вітамінами групи В, аскорбінової кислотою і протеїнами. А ось м'якуш плода, навпаки, є єдиним джерелом корисних жирів, а також містить безліч мінералів, вітамінів і амінокислот. Масло кокоса - джерело природних ліпідів, в тому числі і насичених із середньою довжиною ланцюга, а ці речовини корисні для поліпшення метаболізму і позбавлення від зайвої ваги.
Завдяки своїм унікальним властивостям кокоси можуть бути корисними в наступних випадках :
- зміцнення імунної системи;
- постачання організму енергією і підвищення фізичної витривалості; регуляція холестерину;
- поліпшення травлення; стабілізація рівня глюкози;
- активізація вироблення інсуліну;
- боротьба з раковими захворюваннями; відновлення належного функціонування щитовидної залози;
- профілактика хвороб сечового міхура і нирок; боротьба з вірусами; регуляція гормонального фону;
- схуднення; поліпшення метаболізму; позбавлення від бактерій;
- боротьба з інфекціями; поліпшення пам'яті;
- захист волосся і шкіри від ультрафіолету і передчасного старіння.
Кокос в кулінарії
Кулінари часто вдаються до використання кокосових горіхів. Завдяки своїм перевагам для здоров'я і низькому глікемічному індексу кокосова олія для багатьох замінила інші рослинні жири і вершкове масло. Крім того, в кулінарії нерідко використовуються кокосові цукор та кокосове борошно, які володіють репутацією корисних і смачних інгредієнтів.
Кокосове борошно - це висушена і подрібнена м'якоть плоду. Воно цінується за відсутність клейковини, низький вміст вуглеводів, але високу концентрацію клітковини. Цей продукт ідеально підходить для випічки.
Кокосове молоко виготовляється шляхом змішування подрібненої м'якоті і води, потім суміш проціджують через марлю. Цей продукт - традиційний компонент тайської кухні. Ця ж речовина, але в більш густий концентрації, називають кокосовими вершками.
Кокосовий цукор - продукт з солодкого соку рослини. За смаком нагадує тростинний, але з карамельним присмаком. Його головна особливість полягає у високій концентрації вітамінів, мінералів і амінокислот. Для нього характерний низький глікемічний індекс, що робить цей продукт дозволених для вживання людям з діабетом.
Кокосова м'якоть - універсальна їжа. Її можна вживати сирої, вареної або сушеної. Дрібно подрібнена на тертці або у вигляді невеликих злегка підсмажених шматочків, вона чудова в салатах. Кокос, подрібнений в блендері, прекрасно доповнює фруктові коктейлі або напої з йогуртом.