0
0

Псилліум

Насіння псілліума отримують з рослини, відомої як Plantago ovata (подорожник яйцеподібний), батьківщиною якого є Південна і Західна Азія. Кожна рослина виробляє близько 15 000 крихітного і покритого лушпинням насіння. Ця лушпиння є багатим джерелом в'язкого розчинного волокна - клітковини. Одна столова ложка (5 грамів) цільного лушпиння псілліума містить 4 грами розчинної клітковини. Лушпиння псілліума можна подрібнити в порошок, половина столової ложки (2,5 грама) порошку лушпиння подорожника також містить 4 г розчинної клітковини.

Більшість людей не усвідомлюють потужного впливу клітковини на організм. Розчинна клітковина, така як лушпиння подорожника, є пребіотикои - речовиною, що сприяє харчуванню корисних бактерій в кишечнику. Однак не всі люди споживають достатню кількість клітковини для задоволення своїх щоденних потреб, що може негативно позначитися на здоров'ї.

Також збільшення споживання харчових волокон з таких джерел, як лушпиння псілліума, може знизити ризик розвитку деяких захворювань. Так, є ряд досліджень, що демонструють, що є зворотний зв'язок між кількістю споживаної клітковини і ризиком розвитку колоректального раку.

Псілліум корисний і людям, схильним до ризику розвитку діабету 2 типу, оскільки лушпиння подорожника може впливати на глікемічний контроль, підтримувати глікемичні реакції при їжі та знизити рівень інсуліну і цукру в крові.

Є деякі відомості про те, що лушпиння подорожника може допомогти людям підтримувати здорову вагу, а також знизити вагу в зв'язку з поглинанням рідини в організмі і появою почуття ситості. У лушпинні подорожника є в'язкі сполуки, які можуть допомогти контролювати апетит.

Нарешті, деякі дослідження показали, що псілліум може бути корисний для стимулювання синтезу жовчних кислот і холестерину, що потенційно може знижувати ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

РозгорнутиЗгорнути
0
Білки: 1.5 Вуглеводи: 0 Жири: 0.6 кКал: 10 Країна походження: Індія
65.00 грн.