0
0

Морінга, порошок

Капуста, ягоди годжі, морські водорості, волоські горіхи. Думаєте, ви знаєте всі так звані суперфуди? А що Ви чули про морінгу ?

Moringa oleifera — це дерево, яке є рідним джерелом у частинах Індії, Пакистану, Бангладеш та Афганістану, а також культивується в Центральній Америці та частинах Африки. Його іноді називають деревом гомілок через форму довгих насіннєвих коробочок. Дерева морінги ростуть швидко і не потребують багато води, що полегшує їх вирощування.

Практично кожна їх частина їстівна — листя, коріння, незрілі насіннєві коробочки, квіти та насіння. Олія, подрібнена з насіння, називається бен олією, може використовуватися в кулінарії, а також для шкіри та волосся. Після вилучення олії оболонку насіння можна використовувати для процесу очищення води, який називається флокуляцією. Деякі їстівні частини дерева можна збирати протягом першого року після посадки живця. Морінга є важливим джерелом харчування та торгівлі в країнах, де її можна вирощувати. Національна академія наук називає морінгу «живим рогом достатку» і «можливо, найціннішою нерозвиненою рослиною на планеті».

Користь морінги для здоров’я.

Кілька оглядів досліджень, в тому числі один із Texas Trusted Source, а інший з Pakistan Trusted Source, отримали ще більше похвали, посилаючись на його противиразкові, антиоксидантні, антигіпертензивні та знеболюючі властивості. Дослідники стверджують, що компоненти листя — поліфеноли, флавоноїди, глюкозинолати та алкалоїди — мають захисну дію на серце, печінку, легені, нирки, а у чоловіків — на яєчка.

З точки зору харчування, чашка листя морінги містить майже 2 грами білка, а також є хорошим джерелом вітамінів А і С.

РозгорнутиЗгорнути
0
Білки: 23 Вуглеводи: 21 Добова норма: 20 грам Жири: 7,5 кКал: 309
70.00 грн.